Voor onze Ygnis-ketels maken we gebruik van interfaces van Siemens om de regeling mee te doen. Degene waar we hierover praten is de B3000 die bij onze Varfree, Condensinox, Varmax en Varblok gebruikt wordt en die er als volgt uitziet:

Voor de configuratie van de B3000 moet de installateur naar de installateursmodus gaan en hier kan men op installateur klikken om dan in het configuratie-menu te gaan.

Wat voor vele installateurs interessant is, is waar en welke parameters men moet aanpassen na de aansluiting van de 0-10V regeling (op de H1-ingang) om de sturing volgens deze regeling operationeel te maken.

Hiervoor moet men het volgende doen:

- In installateursmodus gaan (ok duwen en drie seconden op i)

- Dan in 'inbedrijfsstelling' gaan.

- Dan configuratie kiezen.

In dit menu kunnen we dan de functie van de ingang H1 aanpassen en kunnen we zijn aansluitpunten U1 en U2 definiëren.

- ingang H1: parameter 5950: veranderen naar 'gebruiker vraag VK1 10V'

- aansluitpunten U1 en U2: volgende instellen: (i) parameter 5953 = 0V en (ii) 5955= 10V

- Initieel, zonder aanpassing, komt 10V overeen met 100°C. Als we dit willen aanpassen dan moeten we parameter 5956 aanpassen. Deze staat standaard op 1000 wat overeenkomt met 100°C.

Om de werking van de 0-10V regeling te testen moet men in het menu van de 'inbedrijfsstelling' te gaan naar: test in/uitgang.

- Paramter 7840 geeft de gestuurde voltage weer.