Algemeen:

In het geval de beslissing gemaakt wordt om luchtkanalen te plaatsen op de lucht af- en/of aanvoer van de Explorer , is het verplicht gebruik te maken van geïsoleerde buizen met een diameter van 160mm.

Het is sterk afgeraden om soepele kanalen te gebruiken.

Bij het plaatsen van deze luchtkanalen is het ook noodzakelijk de instellingen in de sturing van de Explorer hierop af te stemmen.

Het drukverlies over het geheel van lucht aan- en afvoerkanalen mag de 150Pa niet overstijgen - voor de Explorer V2 en V3 - of 130Pa voor de V4. De maximale toegestane lengte betreft de luchtkanalen dient dus gerespecteerd te worden.

Explorer V4:

Explorer V3 en V2:

Extra Feature:

Betreft het Explorer gamma is ter gemak van de installatie/installateur een extra feature toegevoegd. De aansluitkoppen kunnen van richting veranderd worden om zo de aansluiting van luchtkanalen te vereenvoudigen.