Alvorens mijn uitleg te beginnen is het goed om te weten dat de Explorer een internationaal verdeeld product is en dus niet enkel in België en Frankrijk te verkrijgen is.

In verschillende Europese landen, andere dan Frankrijk, is de installatie van de Valvula-kraan, bijgeleverd bij de Explorer, toegelaten, maar dit steeds in lijn met de opgelegde regels van het desbetreffende land.

Volgens de regels opgesteld in België (Belgaqua) is het verplicht om bij de plaatsing van een boiler, ter productie van sanitair warm water, een terugstroombeveiliging type EA, meer specifiek een veiligheidsgroep te plaatsen die voldoet aan de geldende normen (Europa EN1487).

De bij de Explorer geleverde Valvula-kraan is niet conform met deze regels en mag dus vervolgens niet geplaatst worden.

In België is het gebruik van een veiligheidsgroep, die voldoet aan de geldende normen, verplicht bij de plaatsing van een boiler.

Alle professionele entiteiten, actief in de sector, zijn op de hoogte van deze verplichting en kunnen u hier meer informatie van voorzien.

http://www.belgaqua.be/media/7500/repertorium.pdf

Hieronder enkele screenshots van (i)Belgaqua en (ii)de handleiding van de Explorer:

(i) Belgaqua

(ii) Handleiding Explorer

Bijkomend: Indien deze Valvula-klep toch geplaatst is op uw Explorer, dan zou deze in principe geen schade kunnen berokkenen aan het toestel maar deze opstelling wordt als NIET-CONFORM gevalideerd en zal aangepast dienen te worden.